Afronding Circulaire Biopolymeren Waardeketens

Het onderzoeksproject Circulaire Biopolymeren Waardeketens voor PHA en Cellulose is eind 2021 afgerond. Wat zijn circulaire biopolymeren? En wat kun je er eigenlijk mee? En wat is er uit het onderzoek gekomen? We leggen het graag op een visuele manier uit!

Het CBW-project werd opgezet door het samenwerkingsverband BERNN. Het doel van het CBW-project is om twee circulaire waardeketens te ontwikkelen rondom de biopolymeren cellulose en PHA.

PHA

PHA is een biopolymeer. Maar hoe wordt het geproduceerd? En wat kan je ermee?

Cellulose

Cellulose is een van de meest voorkomende biopolymeren. Maar hoe wordt cellulose eigenlijk circulair?


Het project

Wat hield het project in? Waar is onderzoek naar gedaan? En waarom eigenlijk? We leggen het uit in deze video:


 <iframe src="https://player.vimeo.com/video/707714869?h=25855a0d38&color=ee7f00&byline=0" width="640" height="338" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <p><a href="https://vimeo.com/707714869">Circulaire Biopolymeren Waardeketens &ndash; Eindvideo</a> from <a href="https://vimeo.com/user10832439">Hanzehogeschool Groningen</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Resultaten

Het doel van het CBW-project was om de waardeketens van PHA en cellulose aan te vullen en te versterken. Is dat ook gelukt? Bekijk de infographic hieronder voor meer informatie.Meer weten?


Wil je meer detail? Lees dan onze brochure. Dit geeft een uitgebreide samenvatting van het project in toegankelijke taal.


CBW-project brochure_final_2
.pdf
Download PDF • 9.94MB

Van de brochure is ook een fysieke variant beschikbaar. Mocht je een examplaar willen ontvangen, stuur dan een mailtje naar sa.de.boer [at] pl.hanze.nl.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square