Circulaire Biopolymeren Waardeketens in één oogopslag

Noord-Nederland is de ultieme omgeving voor bioplastics. Met de kennisinstellingen in het samenwerkingsverband BERNN, innovatieve ondernemers, en een overvloed aan bronnen voor agrarische reststromen bestaan er veel kansen voor de ontwikkeling en verbetering van duurzame biobased plastics.


Het onderzoeksproject Circulaire Biopolymeren Waardeketens voor PHA & Cellulose richt zich op één van deze bioplastics, namelijk PHA. PHA wordt geproduceerd door bacteriën als reservebrandstof. Bacteriën maken PHA aan wanneer ze van de perfecte omstandigheden genieten: bijvoorbeeld veel voeding en de juiste temperatuur. Blije bacteriën maken veel PHA. Vervolgens kunnen we deze PHA extraheren en omzetten naar een veelzijdig materiaal: bioplastic.


Het project Circulaire Biopolymeren Waardeketens richt zich op de productie en extractie van PHA, en de ontwikkeling van een beter en veelzijdiger eindproduct. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met meerdere partners in de regio. Het einddoel is om een innovatief ecosysteem van kennisinstellingen en bedrijven in Noord-Nederland op te zetten voor de productie van bioplastics.


Wat heeft het project tot nu toe bereikt? Bekijk de factsheets hieronder om het in één oogopslag te zien:


.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square